„Vylejte vodu ze střechy.“ zněl první pokyn od organizátorů akce Studentský Jarmark 2015. Nebylo totiž proč se divit, pršelo a pršelo. Ale co?! Nenechali jsme si těmi kapkami zkazit den, nejsme přeci z cukru. A vše se dá zařídit tak, aby nikomu nezmokly věci, vlasy, ani úsměvy na rtech.

Jednotlivé studentské spolky a organizace přicházely, dvorky Karolina se kolem poledne plnily lidmi, stánky začaly rozkvétat, všude byly letáky, placky, roll-upy, nápisy i cedulky, smích, deštníky a neutuchající povídání. A tak to mělo a má byt – déšť nedéšť. Stejně hezky jako se o nás, zástupce studentských spolků, starali organizátoři v podobě zástupců Studentské Unie Univerzity Karlovy v Praze, jsme se i my starali o návštěvníky. Každý si tu přišel na své. Studenti prvních ročníků a nováčci na UK mohli najít spolek, který je aktivní na jejich fakultě, anebo poznat, kolik fajn lidí studuje na fakultách jiných. Dále pak k tomu mohli ochutnat zákusky a jiné pochutiny, posilnit se pivem či nápojem na zahřátí a okouknout, jaká instituce jim nabídne nejlepší knihy nebo jiné podklady ke studiu. A my, již nějaký ten pátek studující, jsme se mohli po prázdninách zase potkat s kamarády napříč fakultami, zjistit, co je nového, co zůstalo při starém a zahájit tak nový akademický rok se vší parádou.

I počasí se slitovalo a k večeru na nějakou dobu déšť přestal. A když zase s příchodem tmy začal, nikomu to už nevadilo, protože se program dle plánu přesunul pod střechu do blízkého Studentského klubu Celetná a tam byla možnost si v suchu užít zbytek fajn dne, který stál za to. J

Daniela Čechová

předsedkyně Studentského spolku Agora