V loňském letním semestru proběhla na Pedagogické fakultě UK první charitativní akce svého druhu Agorou organizovaná – Charitativní bazar, pořádaný pro o.s. Lymfomhelp: sdružení pomáhající pacientů trpícím maligním Hodgkinovým lymfomem, sdružujícím je a upozorňujícím na pojem širokou veřejnost. A protože to byla akce s opravdu silným pozitivním ohlasem…protože organizací podobného druhu a nedocenitelného významu jsou stovky…protože akademická půda by měla takovéto projekty podporovat a studenti pedagogických fakult připravující se na praxi práce s dětmi především..

…16. 10. 2015 v Královské oboře Stromovka proběhne Indiánský charitativní běh pro APLU – Asociaci pomáhající lidem s autismem. A všichni jste srdečně zváni!

Ať už běháte rádi a pravidelně, příležitostně, z donucení, nebo vůbec (a hrůza z bez plic odběhnuté „patnáctistovky“ na střední a základní škole Vás budí ze spaní, je akce stvořena právě pro Vás! Že je tedy pro všechny? No jistě :) V příjemném prostředí obory Stromovka, občerstvení, slunce (doufejme) a skvělé nálady se sejdou nadšenci, fanatici i naprostí neběhači za jediným účel – pomoci těm, kteří to potřebují.

Jak bude celý  Váš příspěvek vypadat? Stačí před během jednoduše zvážit Vaše fyzické i finanční možnosti, určit si částku, kterou přispějete za uběhnuté kolečko a je to. Potom si už jen dát pivko a něco sladkého po dobře odvedené práci :) Nebo nemusíte běžet vůbec. Prostě jenom přijdete podpořit Vaše kolegy, kamarády, známé a přihodit nějakou tu kačku do kasičky. Pak si stejně tak dát pivko a vykouzlit si úsměv ze stejně dobře odvedené práce.

Poběžíte-li, stačí vyplnit jednoduchý Google formulář  zde https://docs.google.com/forms/d/1gXFc_tB4ILuXasIgYjYV6kq2okPwaBnrbCrjH8Vi5r8/viewform?edit_requested=true a jste přihlášeni.

A kdo je vlastně APPLA? Asociace pomáhající lidem s autismem (APLA Praha) poskytuje nejkomplexnější nabídku služeb pro lidi s poruchou autistického spektra (PAS) a jejich rodiny v České republice. Je registrovaným poskytovatelem terénních a pobytových sociálních služeb a realizuje program podporovaného zaměstnávání. Je členem mezinárodní organizace Autism-Europe, která sdružuje organizace aktivně se zasazující o práva lidí s PAS v Evropské unii. Za nastavení modelu systémové péče o osoby s autismem, který APLA realizuje a prostřednictvím osvěty, vzdělávacích programů a partnerské spolupráce předává do dalších regionů ČR a do zahraničí, získala zakladatelka společnosti Kateřina Thorová členství v mezinárodní organizaci Ashoka. APLA Praha je zřizovatelem MŠ APLA (Školka Zajíc) a sociálního podniku Nakladatelství PASPARTA, který zaměstnává lidi s autismem. Nakladatelství PASPARTA bylo v letošním roce u příležitosti Světového dne porozumění autismu uvedeno jako příklad dobré praxe v oblasti sociálního podnikání pro lidi s autismem na půdě OSN v New Yorku.

Takže 16. 10. 2015 od 15.00 do 19.00 ve Stromovce. Běžecké boty a dobrou náladu s sebou.

Sledujte FB událost Charitativní běh pro Aplu a brzy se dozvíte více.

Těšíme se na Vás!