Délka života křečků je 2-3 roky. A víte, co umí dítě ve dvou letech? Chodit po schodech bez držení, uchopit tužku do prstů, hrát si mezi dětmi (ale ne s nimi) a také si požádat na nočník. A jak je na tom po dvou letech Agora? V souladu s významnými jubilei dalších významných organizací bychom čekali předvedení nabytých schopností za dobu práce členů spolku. Česká filharmonie slaví příští rok 120. narozeniny. A čím je oslaví? Koncertem. Pokusí se dokázat, že za sto dvacet let je již velmi dospělým tělesem na poli hudebních uskupení. Agora oslavila své výročí pořádnou party a stejně jako filharmonici ukázala, co v ní je.

Předně se všichni pořádně zlískali. Co se týče relativní délky života spolku, uvažoval bych o období někde kolem puberty. Člověk začíná poznávat lásku, navazovat pevná přátelství, ale setká se i s prvním zklamáním. Agoře to ideály rozhodně nekazí a pravda a láska stále zůstávají v jejích preferencích. To ale neznamená, že není třeba se trochu vybouřit a udělat pořádnej mejdan. Hormonální výbuchy některých členů spolku v kombinaci s mírou alkoholu v žilách a nezvládnutému přístupu k autoritám téměř zavinili první kolize v jinak harmonicky sladěném sdružení, ale vyšší inteligenční kvocient vysokoškolských studentů vždy spustil zázvoru před cestou bez návratu. Nikomu se nic nestalo a všichni se ráno mohli probudit s decentní bolestí hlavy a tričkem svého nejlepšího kamaráda/kamarádky.

„Včera jsem pil s Mírou, tak jsem si mohl dát o trošičku víc,“ zhodnotil akci jeden z účastníků oslav.

Otakar Hybner