Jak běh popsat? Asi tak – kapy kap…

No dobrá, budu trochu sdílnější. I přesto, že dopolední říjnové slunko dávalo naději, že nám i v následujících hodinách budou jeho paprsky nakloněny, nakonec jej přemohl temný dešťový mrak, který nás kolem třetí hodiny, kdy akce byla zahájena, začal škádlit menšími i většími sprškami. Inu, i když není radno pořádat běh mezi kapkami deště, my jsme s entusiasmem nám vlastním očekávali sportovce odhodlané podpořit s námi dobrou věc navzdory špatnému počasí. A běžci skutečně nezklamali. Možná přišli už jen proto, aby si mohli jedno kolečko oběhnout s moderním pětibojařem, Davidem Svobodou, a obdivovat jeho atletickou postavu. Okruh, který měl něco málo přes dva kilometry, byl lemován stromy oděnými do podzimních barev a vrbami sklánějícími se k vodní hladině rybníka. A ten pohled vážně stál za to. Potěšující bylo i to, že přiběhnuvší přispěvatelé se mohli občerstvit u stánku POP bistra a schovat se před dotěrnými kapkami do připravených stanů. Takže nakonec vzdor naschválům ze strany počasí se běh vydařil a Apla se bude moci radovat z vybraných peněz.